Vapahtaja odottaa sinua

Markus 15:15 “..Tehdäkseen kansalle mieliksi Pilatus päästi Barabbaksen vapaaksi, mutta Jeesuksen hän ruoskitti ja luovutti ristiinnaulittavaksi.”

Reijo Ruotsalainen

jäsen

 

Kristus Jeesus ruoskittiin, häntä hakattiin ja kidutettiin. Hänen ulkoinen olemuksensa tehtiin aivan tunnistamattomaksi. Kun puhutaan roomalaisten ruoskimisesta, se ei ollut mikään tavallinen huiska. Pitkään nahkaremmiin oli tiukasti punottu lasin, luun ja raudanpaloja. Jokainen lyönti ei ainoastaan jättänyt ihoon pientä punaista rantua, vaan se repi lihan. Se repi lihakset luihin saakka. Veri lensi joka iskulla valtoimenaan. Rooman valtakunta ja me emme tunteneet sääliä. Me emme nähneet, miksi maailmankaikkeuden Jumala otti vastaan tällaisen kohtelun. Miksi hän ei lähettänyt niitä enkeli armadoita tuhoamaan ihmiset, jotka tähän syyllistyvät. Miksi hän edelleen odottaa – että sinä kääntyisit?

Jokaisen ruoskaniskun jälkeen, kun veri sokaisi hänen silmänsä, hän näki vilahduksen syntisestä ihmisestä, joka on menossa iankaikkiseen kadotukseen. Hän näki eksyneen, joka oli joskus ollut hänen omansa. Hän näki pilkkaajan, joka sylki hänen päälleen – ja rakasti tätä. Jeesus kesti. Hän kesti yhdestä syystä, joka on väkevämpi noita kammottavia iskuja, väkevämpi kuolemaa. RAKKAUDESTA ihmiseen.

Kun hänet monien iskujen jälkeen muodottomana lihakimpaleena naulittiin epäinhimillisesti isoilla nauloilla rosoiselle ristille HÄN RAKASTI. Hän tiesi, miksi hänen oli tämä tie kuljettava. Hän tiesi, että jos hän ei tätä tietä kulje kaikki joutuvat kadotukseen. Tiedätkö ystävä että tämä oli sinun tiesi. Hän otti sinun syntisi ja kantoi ne ristinpuulle. Hänen päällään oli koko syntisen elämäsi saastaisuus ja epäusko. Koko maailman synnit. Kysymys kuuluu, mitä meinaat tehdä tälle asialle? Annatko Hänen sovituksensa olla pelastus sinulle, vai syljetkö edelleen Vapahtajaasi kasvoihin? Lyötkö vielä ruoskalla muodotonta lihaa, josta kaikki katseensa pois käänsivät?

Raamattu lupaa: ” …joka syntinsä tunnustaa ja hylkää saa armon”. Anna pelastaa itsesi tänä päivänä! Jeesus, tuo muodottomaksi runneltu Vapahtaja, odottaa sinua! Haavoitetuista käsistä sinä tunnet hänet