Toivo

Huomaan havahtuvani välillä siihen, että ajatukseni ovat tulevaisuuden suhteen negatiivisia, tai ainakin epäileväisiä.

Maarika

Esimerkiksi tänään, kun luin World Economic Forumin innovaatiosta antaa tekoälyn kehittää ja kirjoittaa kaikkien uskontojen pyhien kirjoitusten pohjalta kaikille uskonnoille yhteisen globaalin pyhän kirjan, ”New Bible” (Uusi Raamattu), se iski jälleen – jonkinasteinen toivottomuuden ja epävarmuuden tunne. Ehkä turhauduinkin, sillä uutisessa todettiin myös, että uskonnot ovat aina odottaneet, että ”yli-inhimillinen älykkyys tekisi kirjan, joka ei ole inhimillistä alkuperää”. Tuli olo, että jotain ei ole ymmärretty – eikö Raamattu juuri ole tällainen, Pyhän Hengen vaikutuksesta kirjoitettu kirja? En minä ainakaan ole odottanut sitä mitä ”uskonnot”. Minulle Raamattu on Jumalan sanaa ja minulle Jumala on paljon inhimillisen älykkyyden yläpuolella.

Siinä samalla kun annoin toivottomuudelle tilaa itsessäni, päätin tarttua Raamatun lupauksiin. Raamattu on niitä täynnä! Raamattu on täynnä toivoa. Tässä meille jokaiselle muutama toivoa tuova asia matkaevääksi – väitän, että tällaisiin lupauksiin ei tekoäly yllä!

1. Toivo kestää, vaikka tuntuisi toivottamalta, koska Jumala on uskollinen (Room. 4:18-21; Hepr. 6:17-20)                                                                                                                                         2. Toivo yhdistää kristityt yhdeksi ruumiiksi Kristuksessa, siksi yhteyttä on vaalittava (Ef. 4:2-4). Samalla vaalimme yhteistä toivoa.                                                                                                            3. Toivo kantaa kristittyä vastoinkäymisten keskellä. Kristitty kohtaa murheita ja vastoinkäymisiä siinä missä muutkin ihmiset. Mutta hänen murheessaan on aina toivo läsnä, sillä kristityn toivo on Jeesus (1 Tess. 4:13-18).                                                                                                                           4. Toivo täyttyy Jeesuksen tullessa takaisin (Room. 8:18-25; Tiit. 2:13; 1 Piet. 1:13). 

”…sillä minä tunnen ajatukseni, joita minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra. Ne ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia – minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” – Jer. 29:11 

Toivon täyteistä kesää meille kaikille!