Terveisiä ja eväitä kentältä

Tuoreet terveiset Espanjasta. Ensimmäisellä viikolla, kun saavuimme, Espanja tervehti meitä helteisellä lämmöllä ja hiki virtasi ennen kuin lämpöön vähän tottuu. Toisen viikon lopussa tulikin sitten rankkasateet ja tulvat, joista Suomessakin on uutisoitu. Rankkasateet ilmeisesti tulevat rannikolle joka vuosi, mutta tänä vuonna ne olivat hieman rankemmat, kuin parina aikaisempana vuonna. 

Jaakko Hallapuro
Vanhin

Meidänkin lähellämme, viereisellä kadulla, joka sijaitsee hieman alempana, olivat autot lähteneet tulvavesien mukana liikkeelle. Meidänkin auton renkaat olivat kadulla jo veden peittäminä, kun viereinen sadevesiviemäri oli mennyt tukkoon. Tällaisissa tilanteissa voi vain uskoa ja luottaa Jumalan varjelukseen, kun erilaiset luonnonilmiöt pauhaavat. Varjelluimme vahingoilta, mutta valitettavasti monet ihmiset eivät, vaan kuvissa on näkynyt, kuinka kokonaisia kyliä on ollut tulvaveden peittämänä ja saarroksissa. Koemme johdatuksena ja varjeluksena sen, että asuntomme sijaitsee sellaisella paikalla, että tulvavedet eivät päässet tekemään tuhoja, mutta kuitenkin ikään kuin muistutuksena siitä, kuinka pieni ihminen on  voimakkaiden luonnonilmiöiden pauhatessa. 

Olemme käyneet Torreviejan seurakunnassa pari kertaa ja olemme päässeet jonkin verran tutustumaan paikallisiin siskoihin ja veljiin. Lasten koulunkäynti on pyörähtänyt mukavasti käyntiin ja koulussa on viihdytty. Vanhemmilla lapsilla on hetkittäin kovasti ikävä kavereita Suomessa. Viestit kulkee, mutta se ei kuitenkaan ole ihan sama asia kuin olla läsnä ja lähellä.

Jeesus kulki ihmisten lähellä tai oikeastaan ihmiset kulkivat Jeesuksen lähellä. Oli kuitenkin hetkiä, jolloin Jeesus lähti yksinäisyyteen tai hiljaisuuteen. Ne olivat niitä hetkiä, kun hän meni rukouksessa kohtaamaan Taivaallista Isää. Kun hän palasi rukoilemasta, hän oli jälleen ihmisten keskellä ja kohtasi heitä ja heidän tarpeitaan. Hän levitti kokonaisvaltaisesti elämällään ja puheellaan sanomaa, että Taivasten valtakunta on tullut lähelle. Siinä on myös meille jokaiselle oiva esimerkki siitä, kuinka voisimme elää uskoamme todeksi. Olemalla rukouksessa ja rukoilemalla johdatusta ja sen jälkeen eläen ihmisiä lähellä, kuunnellen ja auttaen sekä kertoen sen tärkeimmän viestin, että Jeesus on tie, totuus ja elämä. Hän antaa rauhan ja ilon jo tässä elämässä, ja myös toivon iankaikkisesta elämästä Taivaassa. 

Opetuslapset pyysivät Jeesukselta, että hän opettaisi myös heitä rukoilemaan (Luuk.11:1). He olivat varmasti huomanneet, kuinka tärkeitä rukoushetket olivat Jeesukselle. Jeesus rukoili antautuneesti ja sitoutuneesti, omistaen sen ajan, jonka hän otti rukoukselle, pois kaikesta hälinästä. Mekin voimme pyytää, kuten opetuslapsetkin, että Jeesus opettaisi meitä rukoilemaan. Niin monesti olemme kaikki kuulleet, kuinka tärkeää on, että elämme rukoillen, että rukous on meidän hengellisen elämämme hengitystä ja sen avulla pysymme hengissä ja säilytämme uskon. Maailman ihanteet ja uutistulva eivät ohjaa meitä rukoukseen ja säilyttämään uskoamme elävänä, mutta Jumalan sana ja Pyhä Henki tekevät sen. Herra johdattaa niitä jotka kulkevat rukoillen (Jer.31:9). Se on iso lupaus, joka on suoraan kytköksissä rukoukseen. Säilyköön meillä aina rukouksen mieli, jotta pystyisimme ottamaan hetken päivästä rukousta varten ja elää todeksi Herran johdatusta omassa elämässämme. Se on jokaiseen tilanteeseen turva, joka synnyttää luottamuksen ja antaa ymmärryksen ylittävän rauhan niihinkin tilanteisiin, kun inhimillisesti katsottuna saattaisi olla vaikeaa. Muistetaan toisiamme rukouksin ja siunausta tuleviin päiviin!

Jaakko Hallapuro