Tehdään yhdessä matkaa

Yhdessä tehtyä matkaa kutsutaan arabiaksi Al Massira. Al Massira on kurssi, jonka perusta on raamatusta Luuk.24:27. Kaksi opetuslasta keskusteli keskenään Jeesuksesta ja hänen kuolemastaan, jota he eivät ymmärtäneet. Silloin Jeesus liittyi mukaan ja selitti alkaen Mooseksesta, kaikista profeetoista, mitä Hänestä on kirjoituksissa sanottu.

Jukka Myllymäki
Vanhin

 Al Massira on osoitettu muslimeille, jotka haluavat etsiä Jumalaa ja Hänen suunnitelmaansa ihmistä kohtaan. Al Massiraa olemme saaneet pitää etsiville muslimeille Jyväskylässä, Raahessa ja nyt myös Kokkolassa. Muslimien keskuudessa on jano elävän Jumalan puoleen. Saamme Kokkolassa ja Suomessa olla lähetystyössä myös muslimien, niin kuin muidenkin keskuudessa. 

Eräällä leirillämme lähetyskodilla oli mukana mies, joka myöhemmin todisti näin: Luulimme perheeni kanssa tulleemme lomalle lähetyskodille, kunnes ensimmäisenä aamuna näin ristin salissa. Silloin syttyi viha enkä aikonut osallistua mihinkään raamattuhetkeen. Ajattelin tappaa kaksi ihmistä ja sytyttää tuleen lähetyskodin ja paeta perheeni kanssa kotimaahani äidin luokse, jolla oli vakava syöpä (maha aivan turvoksissa). Jäin kuitenkin leirille ja keskustelin Mustaphan kanssa ja pyysin esirukousta äidin puolesta tuolta Jumalalta, johon hän uskoi. Nukkumaan mennessäni kerroin sille Herralle, josta olin täällä leirillä kuullut, etten voi uskoa sinuun, jos et jotenkin todista minulle olemassa oloasi.  Siskoni soitti parin päivän päästä ja kertoi, että he olivat menneet äidin kanssa lääkäriin kuulemaan jatkotoimenpiteistä syövän suhteen, niin lääkäri totesi, että äiti on aivan terve, kiitos Herralle. Minä halusin lähteä tälle tielle seuraamaan Jeesusta. 

Tämän miehen nähtyäni seuraavalla leirillä, en ollut uskoa silmiäni millainen muutos miehessä ja hänen ulkonäössään oli tapahtunut. Hänestä huokui ilo ja halu auttaa muitakin löytämään tälle tielle, joka vie Jeesuksen luo. 

Tässä yksi esimerkki Jeesuksen todellisuudesta tänä päivänä. 

Rukoilkaan, että Herra lähettää työmiehiä elopelloille, jotka ovat valmiina leikattaviksi Matt.9:37-38.

Siunauksin Jukka