Takarivin paikka

Saavuin koulutukseen täpärästi ajoissa. Koulutuspaikka oli miltei täynnä ihmisiä ja vain muutama paikka oli jäljellä. Näin huoneen etuosassa tuttavani, jonka viereen ajattelin istuvani. Minun harmikseni paikka olikin varattu, joten jäljelle jäi enää vain paikka takarivissä.

Hanna Aarnio
Jäsen

Istahdin tuohon penkkiin hieman harmistuneena. Koulutuksen jälkeen järjestäjät pitivät pienen arvonnan. Arvonnan voitto määräytyi istumapaikkojen mukaan. Ensimmäinen arvonta osui juuri siihen etuosassa olevaan paikkaan, johon yritin alussa päästä. No sekin voitto meni sivu suun, ajattelin.

Tuli toisen arvonnan aika ja arpa osuikin siihen paikkaan, jossa minä nyt istuin. Kyseessä oli vain pieni voitto, enkä niinkään ajatellut asiaa sen enempää. Seuraavana päivänä koulutuksessa ollut tuttavani pysäytti minut. Häntä oli puhutellut edellisen illan koulutus ja hän sanoi minulle: ”Se hyvä mitä Jumala on sinulle varannut, sen saat”.

Jos jokin asia on toteutuakseen tai jos Jumala on jonkun asian minulle varannut, se tulee toteutumaan. Ei niinkään ole väliä, millä paikalla istun. Voi tuntua, että parhaimmat paikat on varattu muille ja minä saan vain sen takarivin paikan. Välillä tuntuu, ettei kukaan huomaa, tokkopa Jumalakaan. Jumalalle olen kuitenkin ainutlaatuinen ja Hänellä on hyvät ajatukset meitä kohtaan. Hän haluaa käyttää ja antaa meille sen mitä on meille varannut, eikä mikään voi sitä estää. Ei edes takarivin paikka.

Hanna