Pyhä henki

Kaipaan Pyhän Hengen täyteyttä. Siksikö, että saisin ”hengellisiä hurmostiloja”? Ei, vaan siksi, että saisimme nähdä, tehdä ja kokea konkreettisia asioita Jumalan johdatuksessa elämässämme. 

 

Jukka Myllymäki

Vanhin

Pyhän Hengen sinetin olemme saaneet silloin, kun teimme parannuksen Jumalan edessä ja lähdimme seuraamaan Jeesusta uskossa Ef. 1:13-14: ”Hänessä on teihinkin, sitten kun olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, ja uskoneet sen, pantu sinetiksi luvattu Pyhä Henki, joka on meidän perintömme vakuutena hänen omaisuutensa lunastamiseksi, hänen kirkkautensa ylistykseksi”.

Pyhällä Hengellä täyttyminen on eri asia kuin usko Jeesukseen, askel eteenpäin uskon tiellä.

Luuk. 24:48-49: ”Ja minä lähetän teille sen, minkä minun Isäni on luvannut. Mutta pysykää te tässä kaupungissa, kunnes teidät puetaan voimalla korkeudesta”. Paavali kysyi Efesossa uskovilta Apt.19:1-6: ”Saitteko Pyhän Hengen, kun tulitte uskoon?” Paavali rukoili heidän puolestaan ja he saivat täyttyä Pyhällä Hengellä kielillä puhuen ja profetoiden.

Pyhällä Hengellä täyttymistä tarvitaan uudelleen ja uudelleen. Tarvitsemme fyysistä ruokaa, muuten matkanteko loppuu, autoonkin tarvitsemme jotakin ”energiaa” liikuttaaksemme sitä. Jumalan asioita tapahtuu ja armolahjat alkavat toimia, kun saamme vastaanottaa Pyhän Hengen, joko ensimmäistä kertaa tai uudestaan. Älkäämme pelätkö, vaan rohkealla uskalluksella rukoilkaamme vastaanottamaan Pyhällä Hengellä täyttymisiä.

Israelin kansan yksi sukupolvi vaelsi erämaassa noin 40 vuotta, ennen kuin uusi sukupolvi pääsi luvattuun maahan. Olkaamme sukupolvi, joka kääntyy Jumalan puoleen harhailematta ja horjumatta. Meillä on etuoikeus elää Pyhän Hengen aikakautta, jonka Jeesus lupasi lähettää, kun Hän nousee taivaaseen Joh.16:7: ”Mutta minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois. Ellen mene pois, ei Puolustaja tule teidän luoksenne, mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne”.

Jukka Myllymäki
vanhin