Pieni hätäilevä varpunen

”Olipa kerran varpuspoika, joka oli aina huolissaan kaikesta. -Koko maailma on täynnä huolia, varpuspoika huokasi, ja suuri kyynel vieri sen nokkaa pitkin.”

Hanna Aarnio

On helppoa samaistua varpusen ajatuksiin, ainakin minun. Lasten kirja (Pieni hätäilevä varpunen: Doney&Geldart, josta katkelmat on otettu) käsittelee hienosti tärkeää asiaa. Helposti huolet ja murheet saavat liian suuren osan elämästämme. Nykymaailman moraalittomuus ja likaisuus vyöryy vauhdilla. Ympärillä pimenee pimenemistään. Tämän kaiken keskellä pieni ihminen tuntee toivottomuutta ja epävarmuutta. Selviänkö, pysynkö pystyssä, kestänkö paineet, olenko tarpeeksi vahva selvitäkseni voittajana perille? 

”-Roo, kroo, kyyhkynen sanoi ihmeissään. – Etkö ole kuullut Suuresta Isästä, joka on luonut meidät? -Hän pitää sinusta huolen. Hän tietää koko elämäsi ja senkin, milloin sinun aikasi on lähteä maailmasta. – Kaikkihan on sujunut hyvin tähän asti, eikö totta? -Sait kaiken aikanaan eikä sinulta ole puuttunut mitään.”

Huolet ja murheet saattavat sokaista myös ajatuksemme Suuresta Isästä. Siitä kuka Hän on, ja on luvannut olla. Tulevat ajat ovat Jumalalla tiedossa ja Hän myös tietää miten pystyy auttamaan meitä. Hän on luvannut auttaa, olla vierellä ja johdattaa. Mikään ei voi erottaa meitä Hänen rakkaudestaan. 

Kirjan lopussa varpuspoika 

“levitti siipensä ja lensi ja lauloi ilosta yhdessä muiden lintujen kanssa.” 

Ehkäpä onkin aika levittää siivet luottaen ja laulaa ylistystä Hänelle. Hän tulee kulkemaan kanssamme ja auttaa meitä jokaisessa tilanteessa, kuten parhaimmaksi näkee.

Hanna