Paluu normaaliin

‘Koronakesä’ on ohitse ja paluu arkeen on alkanut monilla, mutta samalla mietityttää kysymys, että mikä on se ‘uusi normaali’ jossa elämme, tuleeko uusia aaltoja, miten meidän elämämme ja arki muuttuu? 

Juha Hakala
Vanhin

Korona ja sen maailmanlaajuiset vaikutukset on ravistellut kaikkea aina maallisesta ja myös hengelliseen toimintaan asti, yhteys ja yhdessäolo on saanut uusia merkityksiä ja muotoja pandemian aikana. Saattaapa joku jopa kysyä, että missä Jumala oli, kun näin pääsi tapahtumaan?

Kuitenkin Jumalan perspektiivistä ja hänen täydellisessä suunnitelmassaan asiat etenevät kohden varsinaista alkuperäistä normaalia, joka toteutuu tässä maailmanajassa tuhatvuotisessa Jumalan valtakunnassa, jossa Jeesus hallitsee kansansa keskellä ja pahuus on sidottu ja oikeudenmukaisuus toteutuu. Sanan mukaan siihen saakka maailmassa koetaan niin hyviä kuin vaikeita aikojakin.

Raamattu on Jumalan sana – täynnä totuutta jokaisesta tilanteesta, joita kohtaamme elämässä. Kun maailma kestää karanteenit, sulkemiset ja jopa paniikkia koronaviruspandemian aikana, Jumala tarjoaa rauhan. Hänen sanansa voi syrjäyttää ahdistuksen ja pelon toivolla ja paranemisella.

Itse asiassa lause, älä pelkää, löytyy yli 300 kertaa Raamatusta. Jeesusta kuvataan ”rauhan prinssiksi” niille, jotka päättävät antaa hänen hallita heidän elämäänsä. Hän tarjoaa rauhan mieliimme ahdistuksen hetkinäkin ja vapauden pelosta. Nämä jakeet Jumalan voimasta rohkaiskoot meitä nostamaan päämme, sillä Jumala on meidän kalliomme.

Joh. 14:27

Jesaja 41:10

Filip. 4: 6-7

Psalmi 27: 1

2. Moos. 14:13

Joosua 1:9

Jesaja 41:13

Psalmi 23: 4

1. Pietarin 5: 7

2. Tim. 1: 7

Psalmi 34:5

Lopuksi lue koko psalmi 91, joka on Jumalan suojeluksen lupaus niille, jotka etsivät turvaa hänestä. ’ Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi.’ (Psalmi 91:11). 

Muuttumaton Jumala on uskovien normaali.