Olemme sitä mitä syömme

Ovatko joulun herkut taas muuttuneet vyötäröillämme mieliämme vaivaavaksi ”sokerimassaksi”, jonka muodostumisen peili ja lahjomaton henkilövaaka meille osoittavat? Uuden vuoden alkaessa teemme taas epätoivoisesti kauniita lupauksia elämäntapamuutoksesta, jotka pikkuhiljaa unohtuvat.

Alpo Huhtala
Vanhin

Minua ovat jotkut kyllä koittaneet evästää: ”Ei ole niin tarkkaa mitä suuhunsa laittaa joulun ja uuden vuoden välillä, vaan mitä laittaa uuden vuoden ja joulun välillä!” Näinhän se totuus loppujen lopuksi on. Tottumukset ja tavat ovat asioita, jotka vaikuttavat koko elämämme laatuun niin hyvässä kuin pahassa. 

Jokainen ihminen tarvitsee terveellistä ja monipuolista ravintoa elääkseen, kasvaakseen ja pysyäkseen fyysisesti terveenä. Samalla tavoin meidän hengellinen elämämme tarvitsee ravitsevaa, taivaallista ruokaa. Jumalalla on sitä tarjolla ja Hänen tarjoamansa leipä on enemmän kuin päivittäin tarvittava ravinto. Se on ruokaa ihan koko elämäksi sen syvimmässä merkityksessä.

Mitä on tämä Jumalan leipä, jota me niin kipeästi tarvitsemme? Jeesus antoi meille vastauksen sanoessaan: ”Sillä Jumalan leipä on se, joka tulee alas taivaasta ja antaa maailmalle elämän.” (Joh.6:33, KR92). Jeesus sanoi myös: ”Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei enää koskaan ole janoissaan.” (Joh.6:35, KR92). Toisin sanoen, Jeesus itse on vastaus kysymykseemme! Samoin kuin manna, joka annettiin Israelin lapsille erämaassa, Jeesus – Elävä Sana, joka tuli alas maailmaan, on meille Jumalan leipä. Hän on Jumalan lahja, joka on annettu jokapäiväiseksi ravinnoksemme. 

Jumalan leipä päivittäin nautittuna ja syötynä tuottaa elämää, josta Jeesus itsekin oli osallinen. 

Se oli elämää, joka virtasi suoraan Hänen Taivaalliselta Isältään – elämää, joka Hänen mukaansa virvoittaa ja ruokkii myös meitä: ”… minä elän Isän kautta, niin myös se, joka minua syö, elää minun kauttani.” (Joh.6:57, KR92).

Vanha sananparsi pitää tänäänkin paikkansa: ”Olet sitä mitä syöt”. Surullista on se, kuinka usein me ihan ajattelemattammekin kulutamme aikamme syöden Herramme Jeesuksen Kristuksen vastustajan pöydässä. Samalla valitettavasti hylkäämme ja laiminlyömme Taivaallisen Isämme mittaamattoman rikkaan ja runsaan ruokapöydän, jonka Hän kattaa juuri meitä varten. Kuinka mielellään Hän käyttäisikään päivittäin aikaa ruokkiakseen meitä todellisella Elämän Leivällä! Hän haluaa aina antaa meille parastaan, kunhan vain saavumme ja viivymme Hänen läsnäolossaan. 

Pysähdy vielä hetkeksi ajattelemaan Jeesuksen omia sanoja: ”… minä elän Isän kautta, niin myös se, joka minua syö, elää minun kauttani”. Jeesus oli niin läheisessä yhteydessä Isään täyttäessään tarkoin lähettäjänsä tahdon, että Isän sanoista tuli Hänen jokapäiväinen ruokansa. Jeesus ravittiin maallisen elämänsä aikana sen kuulemisella ja näkemisellä, mitä Isä halusi – ja tämä oli seurausta siitä, että Hän vietti paljon aikaa yhteydessä Isäänsä. Tämä olkoon meille esimerkkinä elämäntavasta, johon meidätkin on kutsuttu. 

Jos olet elämässäsi tänään epätoivoinen, älä anna sille sijaa! Kohota katseesi Jeesukseen. Nauti Hänen ihmeellistä läsnäoloa elämässäsi. Anna Herramme itse ruokkia sinua taivaan mannalla, Raamatun Sanan ja päivittäisen rukouselämän sekä Pyhän Hengen läsnäolon kautta. Golgatan voittaja Jeesus Kristus tahtoo täyttää sinun sisimmän olemuksesi täydellisellä rakkaudellaan ja armollaan.

Toivotan Sinulle Armontäyteistä Uutta Vuotta 2022!