Menestyskysymyksiä

”Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne” (Jer. 29:7)

Hallapurot

Torrevieja Espanjassa on yksi niistä kaupungeista, jossa teemme työtä. Se on monella tapaa melko köyhä kaupunki. Infrastruktuuri ei ole mairitteleva, ja tilastollisesti kaupunki onkin yksi Espanjan köyhimmistä. Alueella ei ole juurikaan teollisuutta ja turismin tuomat rahat eivät ainakaan suoraan näy katukuvassa rantapaseota lukuun ottamatta. Miten toimisimme Torreviejan parhaaksi, jotta sen menestys voisi olla meidänkin menestyksemme?

Espanjan Almoradí on pikkukaupunki, jossa kohtaamme paikallisia sekä lukuisia maahanmuuttajia. Kaupungin väestöstä on iso osa Marokkolaisia. Almoradíssa toimii pieni Torreviejan tytärseurakunta, joka koostaan huolimatta rohkeasti kohtaa ihmisiä. Miten Almoradín menestys voisi olla siellä toimivien uskovien menestys? 

San Javier on viereinen kaupunki, jossa teemme työtä yhdessä siellä asuvien suomalaisten lähettien kanssa. San Javierissa on seurakunta, joka tavoittaa mm. kerhojen muodossa lapsia, sekä pitämiemme ryhmien kautta maahanmuuttajia. Seurakunta on lähtenyt hyvin mukaan evankelioivaan työhön, mikä ei Espanjassa ole itsestäänselvyys. Miten San Javierin menestys voisi olla toverilähettiemme menestys? 

Kokkola on kotikaupunkimme, lastemme synnyinseutu. Täällä on seurakunta, joka meidät on lähettänyt kentälle rukousten saattelemana. Ihmiset, jotka Jumala on kutsunut toimimaan Kokkolan parhaaksi. Miten Kokkolan menestys voisi olla meidän seurakuntamme menestys? 

Raamattu toteaa useassa kohtaa, että ne menestyvät, jotka ovat Herran kanssa. Mitä tämä menestyminen voisi tarkoittaa? Sitä ainakin, ja ennen kaikkea, että evankeliumi menee eteenpäin! Herra, anna meidän viedä evankeliumia eteenpäin, Kokkolassa ja aina maailman ääriin!  

Hallapurot