Matkavalmisteluja

Olemme aloittaneet valmistautumisen Thaimaahan lähtöön. Marraskuussa aloitimme kieliopinnot online-tunteina. Ja täytyy todeta, että kyllä vanha pää joutuu koville, kun ”kovalevylle” pitäisi mahtua uutta ja vaikeaa asiaa. Mutta pikkuhiljaa eteenpäin ja täytyy todeta, että on ollut paljon apua siitä, että kieli ei ole meille kokonaan uusi. 

Puurulat

Valmistautumiseen liittyy paljon asioita ja Thaimaan kohdalla on aina ollut paljon työtä paperien kanssa. Ja nyt tämän korona-ajan myötä tuo paperityö ei ole yhtään helpottanut. Asiat ovat menneet paljon monimutkaisemmaksi. Tällä hetkellä meidän viisumipaperimme ovat työn alla Bangkokissa ja ne pitäisi tulla sieltä suoraan suurlähetystöön. Ja lisäksi meille tulee omat paperit, jonka jälkeen voimme anoa viisumeita.

Thaimaa on ottanut käyttöön oman ns. maahantulopassin, joka tarkoittaa käytännössä lupaa mennä maahan ja tätä varten tarvitaan paljon papereita. Täytyy olla rokotustodistukset, kattavat vakuutukset, etukäteen maksettu hotelli Thaimaasta koronatestauksineen, lentoliput, viisumit jne. Nämä kaikki tulee toimittaa etukäteen järjestelmään, jossa kaikki käydään läpi ja jos kaikki on kunnossa, saa luvan matkustaa maahan. Eli tosi monimutkaista.

Pysähdyin miettimään evankeliumin sanomaa, jota olemme menossa kertomaan. Pääsy Jumalan yhteyteen ja Taivaan valtakunnan kansalaiseksi ei vaadi dokumentteja ja kasaa papereita. Jokainen on tervetullut ja kelvollinen ja Jumala vain odottaa, että ihminen on valmis vastaanottamaan pelastusanoman omalle kohdalleen. Tämä on Jumalan suurta armoa ja rakkautta. Mikä ihana viesti se onkaan. Jokainen on tervetullut.

Jumalan siunausta, Puurulat