Majatalo on täynnä

Keisarilta tuli käsky lähteä ilmoittautumaan veroluetteloon, joten Marialla ja Joosefilla oli edessä pitkä matka. Heidän kulkunsa vei Beetlehemiin asti. 

HAnna Aarnio
Jäsen

Matka oli tehtävä jalan, joten se veisi paljon aikaa. Matkan uuvuttamana ja Marian synnytyksen lähestyessä heillä oli varmasti perille saapuessaan ajatuksenaan majoittua johonkin paikkakunnan majataloista. Mutta miten kävikään? Yllätys olikin suuri, kun mikään majoituspalvelu ei näyttänyt vihreää valoa. Jokainen majatalo oli täynnä. Majatalot eivät olleet suljettuja, eivätkä ne olleet toimintakelvottomia. Ne vain olivat yksinkertaisesti täynnä. Hyvä sisään päässeille, mutta ei oveen kolkuttajalle. Yhdessäkään majatalossa ei ollut tilaa Marialle, Joosefille eikä maailman kaikkeuden Kuninkaalle. 

Mitenköhän on meidän majatalomme kanssa? Onko meidän elämämme täynnä kaikkea mahdollista? Raamattu puhuu siitä, kuinka Jeesus kolkuttaa sydämemme ovella. Olemme kyllä varmasti halukkaita ottamaan hänet sisään, emmekä ole ainakaan vielä käyttökelvottomia, mutta onko Hänelle tilaa? Moni asia arjessamme täyttää sydämemme. Useat asiat ovat välttämättömiä, on laitettava ruokaa, hoidettava kotia, käytävä töissä jne. Osa kuitenkin meidän arkemme ajankäyttöä kuluttavia asioita on vähemmän välttämättömiä. Oli kyse mistä tahansa aikaa vievästä asiasta, kysymys kuuluu, onko Jeesuksella tilaa elämässämme? Saako Hän olla mukana arkipäivän askareissa, autolla ajaessa tai vaikkapa ruokaostoksilla? Onko meillä aikaa Hänelle?

Ehkäpä tänä jouluna on aika siivota majatalo ja päästää maailman kaikkeuden Kuningas sisälle, ja vieläpä oikein parhaimpaan sviittiin asumaan.

Siunattua joulun odotusta kaikille! Hanna