Koti, usko ja isänmaa

Monissa kodeissa käydään henkien taistelua perheiden selviytymisestä monien paineiden ja vaatimusten keskellä. Yhteiskunta haastaa myös voimakkaasti uskomme Kristukseen ja Jumalaan. Saako hänen sanomaansa enää edes saarnata? 

Lähestymme Suomen itsenäisyyspäivää eri juhlallisuuksin. Muistelemme sankarivainajia, jotka suojelivat isänmaatamme vihollisen hyökkäykseltä. Hinta kotimaan itsenäisyydestä oli kova. Olemmeko vielä hereillä taistelemassa?

Reijo Ruotsalainen
Evankelista

 

Koti

Kodin tulee olla yksilön turvallisin paikka. On sääli, jos avioliitot ovat kriisissä ja joskus päättyvät onnettomasti eroon. Avioeron kokeneet tietävät, miten kipeä paikka se on aviopuolisoille ja myös lapsille. Muistetaan, että avioliitossa on puolisoiden lisäksi Jeesus kolmantena säikeenä.  Vaalitaan avioliittojen pyhyyttä. Taistelu perheiden ja kotien puolesta jatkukoon. 

Usko

Uskomme on historian aikana kokenut monenlaista vainoa, ei varmasti vähiten tänä päivänä. Yhteiskuntamme on muuttunut ja elävä kristillisyys nähdään usein käsittämättömästi uhkana, kuten Päivi Räsäsen suoranainen vaino osoittaa. Siitä huolimatta meidän tulee pysyä totuudessa ja Jumalan sanan viitoittamalla tiellä. Meidän uskomme voittaa maailman.

Isänmaa 

Kaunis ja hyvä Isänmaa on annettu meille lahjana Jumalalta. Se on esi-isiemme vuodatetun veren hinta. Isänmaatamme kohtaan kohdistuu myös nykyisin monenlaista uhkaa, niin sisältä kuin ulkoapäin. Mutta jos muistamme Hänet, joka Suomen varjeli sodassa, hän voi sen tehdä myös tänään kun häntä avuksi huudamme. Taistelu Isänmaasta jatkukoon rukouksen rintamassa.

Apu kaikissa näissä asioissa tulee ylhäältä. Ei ole väärin huutaa avuksi Herran nimeä! ”Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua.” Psalmi 50:15

Seurakuntaa siunaten ReijoR