Jumalan poluilla

”Anna tiesi ja kaikki mikä painaa sydäntäsi Hänen uskollisimpaan hoitoonsa, joka ohjaa taivaitakin. Hän, joka pilville, ilmalle ja tuulille tekee tiet, reitit ja radan, Hän löytää kyllä polut, joilla sinäkin voit kulkea.”

Hallapuroti

Tämä Paul Gerhardtin ajatus on kulkenut Raamattuni mukana rippikoulustani asti. Se on ollut mukana uskoon tullessani ja lähetyskutsun saadessani. Se on ollut mukana Raamattuni välissä puolisoa saadessani ja lasten syntymässä. Runon mukanaolo ei ole kuitenkaan tärkeintä, vaan sen kertoma sanoma. Hän, Herramme, on kanssamme ja Hän löytää meille jokaiselle polun, jolla kulkea. 

Uudessa normaalissa, tai sen hyväksymisen opettelussa on tärkeää muistaa, että Herra on Herramme kaiken keskellä. Meidän perheemme kentälle lähtö on viivästynyt jälleen reilusti, saaden isot mittasuhteet perheemme arjessa. Espanjan tilanne omalla seudullamme on säilynyt melko rauhallisena. Seurakunnat saavat kokoontua ja koulut ovat toiminnassa. Arki sujuu uudessa normaalissa. Olemme sopineet seurakunnan kanssa, että seuraamme tilannetta ja viimeistään tammikuussa saamme startata kentälle. Huoli lasten sopeutumisesta pitkän Suomessa olon jälkeen painaa mieltä. Ja ne ihmiset kohdemaassa, joiden parissa työ pääsi alkuun. Tokikaan me emme ole yksin, sillä meillä jokaisella on paljon ”suodattamista” koronan aiheuttamien muutosten vuoksi. Näissä tilanteissa, niin kuin kaikissa muissakin, saamme nostaa katseemme ylösnousseeseen Kristukseen. Ja kuin ”sattumalta”, tänä aamuna herätessäni kännykkään saapuva päivän Raamatunkohta kuului: ”Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.”  Matt.28:18-20   

Hallapurot