Joulutervehdys

-Etsikää Herraa silloin kun hänet löytää voidaan. Huutakaa Häntä avuksi, kun hän läsnä on- Jes. 55:6 

Jaakko Hallapuro
Lähetti

Ensimmäinen joulu ulkomailla lähestyy mielessäni erilaisin miettein, kuin joulut tähän saakka kotimaassa ollessani. Olen viimeisen päälle jouluihminen ja täytyy myöntää, että palmut ja kylmä tuuli eivät saa samalla tavalla juhlamielelle kuin kuuset ja pakkanen. Silti yritän miettiä, mitä perheemme jouluperinteistä onnistumme säilyttämään ja millaisia uusia tulemme luomaan.

Sana lupaa meille, että Herra on kanssamme joka päivä. Tämä Sana on siten totta ihmisen kohdalla, on hän missä päin maailmaa tahansa. Voin vain kuvitella, että joulutunnelman saaminen esimerkiksi Aasiassa on vielä useiden asteiden verran hankalampaa, kuin Välimerellä. Kun tämä Jesajan kohta puhuu Herran etsimisestä silloin, kun se on mahdollista ja monet kohdat Raamatussa lupaavat, että Hän on kanssamme joka päivä, eikö silloin voi todeta, että voimme löytää Herran joka päivä? Meidät on tarkoitettu elämään Hänen yhteydessään päivittäin! Saamme huutaa Herraa avuksemme joka päivä.

Näin tulemme todellisen Joulun sanoman luokse, joka ei ole sidonnainen palmuihin tai kuusiin. Herra tahtoo kohdata ihmistä niin arkena kuin pyhänä. Rukoillaan, että niin jouluna kuin muinakin päivinä, ihmiset etsisivät Herraa; nyt kun Hänet vielä voidaan löytää! 

Siunattua Joulunaikaa koko seurakunnalle kaikilta meiltä. 

Marjo, Jaakko ja lapset