Joulun lähestyessä

Vuodet kulkevat nopeasti ja jälleen on vuodesta se aika, kun saamme kristittyinä muistella Jeesuksen syntymään liittyviä aikoja. Vaikka tämä maailman meno on melkein unohtanut Jeesuksen joulusta. Jouluun liittyvä tarina alkaa oikeastaan jo Luukkaan evankeliumin ensimmäisessä luvussa, enkeli Gabriel ilmestyy Sakariaalle, kun hän on Herran temppelissä suitsuttamassa ja rukoilemassa. 

 

Alpo Huhtala
Vanhin

Luuk. 1:13: Mutta enkeli sanoi hänelle: ”Älä pelkää, Sakarias; sillä sinun rukouksesi on kuultu, ja vaimosi Elisabeth on synnyttävä sinulle pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Johannes. 14. Ja hän on oleva sinulle iloksi ja riemuksi, ja monet iloitsevat hänen syntymästään.

Näin tuli myös tapahtumaan, Elisabeth tuli raskaaksi.

Seuraavaksi enkeli Gabriel ilmestyi myös Joosefin kihlatulle Marialle.

Luuk. 1:30: Niin enkeli sanoi hänelle: ”Älä pelkää, Maria; sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä. 31. Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus.

Kumpaankin näihin maailman tärkeimpiin tapahtumiin aloite tuli kaikkivaltiaalta Jumalalta. Olkoon meillä myös odotus tulevaan elämäämme, että edessämme olisi hänen meille johdattamiaan asioita. Hänen johdattamiaan tekoja meidän ja läheistemme elämään. Me emme voi vaatia suurempia asioita elämäämme, kuin mitä hän antaa. Kiitos Jumalalle, hän on elämän ja hyvyyden lähde.

Ps. 103:1 Daavidin virsi. Kiitä Herraa minun sieluni, ja kaikki, mitä minussa on, hänen pyhää nimeänsä. 2. Kiitä herraa, minun sieluni, äläkä unhoita, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt, 3. hän, joka antaa kaikki sinun syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sinun sairautesi.

Nykyään joulu yleisesti on aika lailla unohdettu Kristillisen sanoman joulu, se on jäämässä taka-alalle. Pitäkäämme me uskovat asiaa esillä omassa elämässämme ja seurakuntamme kautta laajemminkin.

Meillä jokaisella on oma elämäntilanteemme ajallisesti vähän eri kohdassa, joillakin on pieniä lapsia, silloin on mielenkiintoista elää joulua lasten odottaessa joululahjoja. (joulupukki saisi kyllä pysyä taruolentona, ei oikeana, Jeesus on oikea Joulun Herra.) Toisilla on sitten lapset jo poissa kotoa ja elämä saattaa olla perheessä yksin tai kaksin, silloin on rauhallisempaa. Vielä vanhempana voi olla lastenlapsia ja se tuo elämään sitten erilaista menoa jouluun. Pienten lasten iloista elämää lahjojen keskellä on mielenkiintoista seurata ja muistella ehkä omaakin lapsuutta. Itse muista yhden joulun n. 65 vuoden takaa, jolloin sain sellaisen lahjan, joka on pysynyt mielessä. Se oli poljettava traktori.

Mutta jokaisen elämään on hyvä löytää joulusta Raamatullinen näkökulma, muita asioita jouluna unohtamatta. Voimme kuunnella hyviä joululauluja, nauttia ruuasta ja yhdessäolosta. Toivottavasti yksinäisenäkin löydät ystäviä, joiden kanssa voit viettää joulua.

Siunattua joulua.  tv. Alpo Huhtala