Jeesuksessa on kaikki

”Katsokaa, nähkää omin silmin! Maistakaa, katsokaa Herran hyvyyttä! Onnellinen se, joka turvaa häneen” (Ps.34:9)

Kenties sinä mietit arkesi keskellä mitä hyvää elämässäsi on ja voi olla, ettet mielestäsi löydä vastaukseksi kovinkaan montaa asiaa. Kamppailet saadaksesi rahat riittämään välttämättömiin menoihin, mieltäsi saattaa painaa epävarmuus omassa tai perheenjäsenesi terveydessä, huoli työsuhteen jatkuvuudesta jne.

Timo Syrjälä
Johtava pastori

Apostoli Paavali muistutti aikanaan Efeson kristittyjä uuden elämän toivosta ja siunauksesta, johon heidät oli Jeesuksessa kutsuttu: ”ja valaisisi teidän sydämenne silmät, että tietäisitte, mikä on se toivo, johon hän on teidät kutsunut, kuinka suuri hänen perintönsä kirkkaus hänen pyhissään” (Ef.1:18). Mekin tarvitsemme tuota samaa valaisua ja sen meille antaa Jumalan Sana Pyhän Hengen avaamana. Kun sinulla on Herra Jeesus Kristus, olet saanut omistaa elämääsi maailman suurimman siunauksen. 

Jeesuksessa sinulla on

Juuri Kristuksessa sinulla on iankaikkisen elämän varmuus. Maallinen elämä on usein hämmentävää, mutta on olemassa paikka, joka on täynnä ennennäkemätöntä kauneutta, ihanuutta ja iloa. Se odottaa jokaista, joka tuntee ja omistaa Jeesuksen Herrana, pelastajana ja elämän antajana. Taivas on todellinen ja sen siunaukset ovat varmat.

Jeesuksessa Kristuksessa sinulla on todellisen elämän lähde. Hän antaa elämääsi rakkauden, ilon, rauhan, voiman, lohdutuksen ja toivon. Hän ravitsee sinun sielusi ja tekee henkesi eläväksi. Jeesus on myös ystäväsi kaikkina aikoina. Hän ymmärtää pettymyksesi, iloitsee kanssasi kun onnistut ja pysyy vierelläsi kaikissa koettelemuksissa vahvistaen ja rohkaisten. Voit aina jakaa sydämesi asiat Hänelle, itkeä Hänen läsnäolossaan ja myös riemuita siinä.

Jeesus Kristus on

Jeesus on Elämän Leipä. Hän ravitsee sisintä olemustamme. Jokainen meistä kaipaa sitä, että hänen elämällään on tarkoitus ja merkitys. Juuri Jeesuksen yhteydessä tuo tarve tyydyttyy täydellisesti. Hänessä elämäsi saa tarkoituksen ja merkityksen.

Jeesus on Elämän Vesi. Hän antaa elämänsä virrata kauttamme ja se tuo tullessaan, mitä sisäisesti tarvitsemme. Hän virvoittaa sisimpämme ilolla, rauhalla, rakkaudella, toivolla, tyytyväisyydellä, voimallaan ja uskollisuudella. Meidän elämämme ei enää olekaan niin riippuvainen muiden antamasta arvostuksesta, vaan kun Jeesus saapui elämäämme, Hän osoitti, miten suunnattoman rakkaita olemme Hänelle.

Jeesus on Elämän Valkeus. Hän valaisee elämämme iankaikkisella viisaudellaan ja totuudellaan. Hän antaa valonsa loistaa niiden asioiden ylle, jotka ovat tärkeitä, jotta voimme tavoitella elämässä niitä päämääriä, jotka ovat iankaikkisia.

Jeesus on arvokkain

Kun sinulla on Jeesus elämässäsi, niin silloin sinulla on kaikkein arvokkain. Kuulut Hänelle, joka oli luomassa kaiken näkyväisen ja näkymättömät – Hänelle, joka on kaiken alku ja loppu. Kun väsyt tai huolten paino pyrkii hämärtämään sydämesi silmät näkemästä oikein, saat silloin erityisesti ammentaa voimasi Jumalan äärettömistä voimavaroista. Ei ole mitään syytä lannistua tai murehtia loputtomiin. Herra Jeesus tahtoo antaa päivittäin sinulle hänen voimansa ja kantaa kuormasi, niin että jaksat kilvoitella loppuun saakka; ”heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen” (1.Piet. 5:7).