Iankaikkinen henki

– Jumalan iankaikkinen elämän henki, pakottaa meidät menemään joko taivaaseen, tai helvettiin. 

1. Mooseksen kirja 2:7 (FB92) ”Ja Herra Jumala muovasi maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän henkäyksen. Näin ihmisestä tuli elävä olento.”

Reijo Ruotsalainen
evankelista

Ihmisellä on valta valita, kumpaan haluaa mennä. Jumala kyllä kutsuu ja on tehnyt sovituksen valmiiksi Jeesuksessa jokaiselle. 

Jeremia 21:8 (FB92) ”Julista tälle kansalle nämä minun sanani: Kuunnelkaa! Minä, Herra, annan teidän valita joko elämän tai kuoleman.”

Kun Jumala loi ihmisen, hän antoi jotain omastaan ihmiselle, Hän puhalsi ihmiseen iankaikkisen henkensä. Ihmisestä tuli iankaikkisuusolento. Vaikka me olisimme jumalattomia, tämä iankaikkinen henki meissä kaipaa aina Jumalan – luojansa – yhteyteen. Onneksi Jumala myös kutsuu meitä luokseen useasti. Kuinka paljon enemmän me kaipaamme, kun uskomme Jeesukseen lunastajaamme.

Ymmärtämättömät puhuvat, että ”Siihen mihin kaatuu, siihen maatuu”. Totta, siihen ruumis maatuu. Ruumiimme kuitenkin kantaa iankaikkista henkeä, joka ei maadu, ei katoa maallisessa kuolemassa, ei maadu ruumiimme kanssa. Me ihmiset kuolemme eri tavoin omaan kuolemantautiimme, josta ei parannuta. Jumala meidät kyllä parantaa monesta taudista, mutta ei siitä henkilökohtaisesta kuoleman taudistamme, joka siirtää meidät tästä ajasta rajan taakse. Kaikki me jotenkin täältä kerran lähdemme. Kiitos Jumalalle, että meillä uskovilla ei ole  hätää sinäkään päivänä.

Osanottoni niille, joiden omaisia on rajan taakse siirtynyt kuluneen kesän ja syksyn aikana. Olkoon tämä samalla lohdutusta teille. 

– Nimittäin, ne, jotka ovat Jeesuksen omia tässä elämässä, eivät perusta pelastustaan tunteeseen, vaan iankaikkiseen Jumalan sanaan ja sen lupaukseen.

1. Johanneksen kirje 5:13 (FB92) ”Tämän kaiken olen kirjoittanut teille, Jumalan Poikaan uskoville, jotta tietäisitte, että teillä on iankaikkinen elämä.”

Sen tähden ystävät, pysytään Jeesuksessa, sillä Hän on Tie, Totuus ja Elämä edelleen.        

Reijo Ruotsalainen,  evankelista