Heillä ei ole viiniä

Jeesus oli mukana hääjuhlassa, jossa ilmeni suuri ongelma. Maria tuli Jeesuksen luo ja sanoi: “Heillä ei ole viiniä”. Seuraavassa hetkessä Maria oli jo neuvomassa palvelijoita sanoen: “Mitä hän teille sanookin, se tehkää.”

Hanna Aarnio
Srk jäsen

Maria esitti Jeesukselle ongelman, mutta huomioitavaa on, ettei hän esittänyt ehdotuksia ongelman ratkaisuvaihtoehdoista. Hän ei antanut Jeesukselle vinkkejä, kuinka asia pitäisi ratkaista, ei edes yhtä. Hän uskoi kuitenkin Jeesuksen auttavan tässä tilanteessa parhaalla tavalla, sillä toihan hän asian Jeesukselle tiedoksi.

Kuinka usein minä olenkaan esittänyt Jeesukselle ongelman liittyen omaan elämääni tai Marian tavoin jonkun toisen puolesta. Esittämäni ongelman lisäksi olen jatkanut ehdottaen monenlaisia ratkaisuvaihtoehtoja tai ainakin yhtä, miten mielestäni asia tulisi selvittää. Olen ollut niin varma omasta ehdotuksestani, että kun vastaus ei ole toivotunlainen, harmistun. Välillä jopa purnaan Jumalaa vastaan. Tuntuu, että maailma romahtaa, ja vain sen takia, että olen itse keksinyt mielestäni “parhaan” vaihtoehdon.

Mitäpä, jos minun pitäisikin Marian tavoin tuoda ongelmani Jeesuksen luokse ja sen jälkeen vain luottaa. Odottaa ja uskoa, että Hän vastaa tavalla, joka lopulta on minulle tai toisille parasta. Minun ei tarvitsisi edes käyttää aikaani ratkaisuvaihtoehtojen miettimiseen. Vaikka ratkaisu ei olisi mieleinen, se lopulta kääntyy parhaaksi. Siihen minun tulisi uskoa ja luottaa. Jättää ongelmani Jeesuksen kannettavaksi ja luottaa Hänen suunnitelmaansa.

Siunattua syksyä.

Hanna Aarnio