En jaksa enää odottaa

Odotimme kuorma-auton tuovan pihallemme kuormaa. Mielessämme olimme ajatelleet kuorman tulevan hyvissä ajoin päivän aikana. Aika kului ja päivä kääntyi jo iltaan, mutta vieläkään kuorma-autoa ei kuulunut. 

Hanna Aarnio
Jäsen

Ikkunan alareuna oli sormenjälkien peitossa kolmivuotiaan odottajan jäljiltä. Pieni kuorma-autofani odotti sinnikkäästi, mutta pitkä odotus oli liikaa. Tylsistyneenä hän kääntyi lopulta pois ikkunan luota ja sanoi “en jaksa enää odottaa”. Niinhän siinä sitten kävi, että ilta ja uni tuli ennen kuin kuorma vihdoin saapui kotipihaan.

Kolmivuotiaan tavoin odottaminen ei minullekaan ole mikään helpoin homma. Me odotamme monia asioita elämässämme. Tällä hetkellä odotus kohdistuu monella jouluun, mutta uskovina odotamme myös Jeesuksen takaisintuloa. Hän on luvannut tulla takaisin noutamaan omansa, mutta olenko minä silloin valmiina odottamassa vai onko uni saanut voiton ennen sitä? Jo Raamatun aikana Jeesuksen tuloa odotettiin, ja edelleen me odotamme. Varmaahan on, että Jeesuksen tulo on nyt lähempänä kuin koskaan aiemmin. Vaikka monia spekulointeja oikeasta ajasta on liikkeellä, tarkka ajankohta on meille tuntematon.

Aika kuluu ja odotus tuntuu välillä hyvinkin pitkältä. Meidän tulisi kuitenkin nostaa päämme ja odottaa edelleenkin Hänen tuloaan. Toivottavasti vain kaikki jaksaisivat odottaa loppuun asti, eikä kenenkään tarvitsisi luovuttaa sanoen: “En jaksa enää odottaa”.

Hän tulee varmasti! Hanna