Hengitänkö oikein

Menin fysioterapeutin luokse toiveissa saada joitakin jumppaohjeita kehoni huoltoa varten. Fysioterapeutti tutki monelta suunnalta kehoni liikkuvuutta. Yhtäkkiä hän tokaisi, että onko minulle puhuttu joskus hengittämisestä. 

Hanna Aarnio
Jäsen

​Hengittämisestä? Minähän olen hengittänyt koko ikäni, tottakai minä hengittämisen osaan. Siinä jutellessamme hän kertoi, että hengitin liian pinnallisesti. Tämä taas vaikuttaa koko kehoni hyvinvointiin. Lähdin tuolta käynniltä yllättäen hengitysohjeet mukanani.

Noita hengitysharjoituksia tehdessä tajusin, että rukoushan on kuin hengittämistä. Ilman rukousta, eli juttelua Jeesuksen kanssa, ei voi olla yhteyttä Häneen. Kuinka hyvin minä hengitän hengellisesti? Itse jouduin toteamaan, että hengittämisen vaikeuden lisäksi myös rukoukseni on monesti hyvin pinnallista. Rukoukseni ovat usein hyvin nopeita ja lyhyitä huokauksia, eikä minulla oikeasti ole aikaa kuunnella mitä Jeesus haluaa puhua.

Kaiken rukouksen syvimpänä motiivina tulisi olla Jumalan syvempi tunteminen. Uskon, että pinnallisen rukouksen toimin pysymme kyllä hengissä, mutta tuo Jumalan syvempi tunteminen jää vaillinaiseksi. Joku on sanonut, että rukous on kuin ikkunan auki pitämistä: mitä pidempään “tuuletat”, sitä enemmän Jumalan todellisuutta elämässäsi on. Tarvitsen syvempää hengitystä kehoni huoltoa varten, mutta tarvitsen myös enemmän aikaa Jumalan kanssa saadakseni syvemmän yhteyden Hänen kanssaan.

Hanna