Aktiomatka Bosniaan

Lähdimme elokuun alussa seitsemäntoista hengen ryhmällä Bosniaan viikon mittaiselle aktiomatkalle. Matkaa varten oli kerätty varoja jo edellisvuoden puolella ja muutkin järjestelyt saatiin hoidettua hyvissä ajoin.

Viivi Kellomäki
jäsen


Matkan päätehtävänä oli kolmipäiväisen leirin järjestäminen yhteistyössä paikallisen seurakunnan kanssa. Leiriä valmisteltiin jo Suomessa ennen lähtöä, jokaiselle jaettiin omia vastuita mutta ideoimme myös yhdessä ryhmänä. Leirillä ohjelmassa oli perinteisesti erilaisia pelejä ja leikkejä, iltanuotioita sekä raamattutunteja. Leirin aikana toiminnassa sai näkyä edustettuna olleet suomalainen, burmalainen ja bosnialainen kulttuuri. Tämä oli ehdottomasti rikastuttavaa ja kaikki olivat avoimia kokemaan uusia asioita: yhteen iltanuotioon yhdistyi burmalaisia ruokakokeiluja, bosnialaisia tansseja, suomalaisia makeisia ja tietovisakysymyksiä Suomesta ja Burmasta.

Vaikka leiriläiset olivat 15-20-vuotiaita, suurimmalla osalla ei juurikaan ollut englannin kielitaitoa. Tämä ei kuitenkaan muodostunut esteeksi. Löysimme eri tapoja kommunikoida nuorten kanssa ja pystyimme pitää hauskaa yhdessä heidän kanssaan. Välillemme muodostui hyvä yhteys, joka oli tärkeää nuorten kohtaamisessa. Saimme olla rakastamassa ja heijastamassa Jumalasta peräisin olevaa kokemaamme rakkautta. Tulimme toisesta maasta toteuttamaan heille leiriä ja teimme sitä ilolla. Tämä palo sai toivottavasti näkyä itse kustakin eri tilanteissa. Kolme leiripäivää kului nopeasti ja saimme päättää leirin kiitollisin mielin. Vaikka ennen leiriä kohtasimme vastoinkäymisiä, itse leiri sujui ongelmitta. Saimme tehdä tärkeää työtä, vaikuttaa nuorten elämiin sekä oppia itsekin uutta Jumalasta. Matka oli siis onnistunut ja saimme olla kiitollisia kaikesta saamastamme tuesta ja rukouksista.

Viivi Kellomäki