Seurakuntaharjoittelussa Josefiina Myllymäki

Josefiinan
harjoitteluaika
11.5.-2.8.2020.

Olen aloittanut vastikään seurakuntaharjoittelun tässä seurakunnassa. Tämä harjoittelu kuuluu osana opiskeluihini, joita suoritan Keuruulla Iso Kirja -opistolla. 

Josefiina Myllymäki
srk harjoittelija

Kesän jälkeen opintoihini kuuluu vielä vuosi kolmevuotisesta opetussuunnitelmasta, josta valmistun seurakuntatyöntekijäksi.  Odotan innolla ja mielenkiinnolla tilanteita, jolloin pääsen hyödyntämään opintojani käytännössä. Tiedän, että tilanteet tulevat haastamaan minua ja joudun kertaamaan monia asioita, mutta pidän niitä tarpeellisena oppimista varten. 

Olen kasvanut tämän seurakunnan sisällä ja joku teistä voi tunnistaa minut kuvan ja nimen perusteella. Olen ollut viimeiset neljä vuotta opiskelemassa muualla. Ensin ylioppilaaksi kirjoittamisen jälkeen opiskelin Rovaniemellä kosmetologiksi. Valmistumiseni jälkeen siirryin suoraan opiskelemaan teologiaa Iso Kirjaan. Olin miettinyt jo pitkään, että raamattukoulu olisi tarpeellinen ja höydyllinen omalla kohdallani. Vanhempanikin olivat kehottaneet jossakin elämänvaiheessa opiskelemaan raamattukoulussa. Koen näiden vuosien olleen erittäin rikastuttavia, koska olen päässyt oppimaan uutta ja tutustumaan erilaisiin ihmisiin tiiviissä yhteisössä. Toivon, että voin jakaa edes jotain näiden vaikutuksesta myös teidän kanssanne. 

Olen kiinnostunut kaikista tehtävistä seurakunnassa. Pidän tärkeänä, että näen monipuolisesti eri toimintoja, sillä olen aikaisemmin ollut mukana ainoastaan nuorisotyössä. Hämmästyin joululomallani olleen harjoittelun aikana, kuinka paljon seurakuntaamme on tullut uusia työmuotoja ja toimintoja, joihin nyt pääsen tutustumaan syvemmin.  

Odotan innolla tulevaa kesää, teidän tapaamistanne ja yhteistyötä teidän kanssanne. Uskon, että tämä kesä tulee olemaan antoisa meille kaikille.

Kesäterveisin, Josefiina Myllymäki