Seurakunta

Tervetuloa paikallisen seurakunnan yhteyteen! Kokkolan Helluntaiseurakunta on yhteisö missä voit kohdata Jumalan, tutustua toisiin ihmisiin ja saada opetusta Raamatun sanasta. Seurakuntamme on vireä ja monipuolinen yhteisö jossa löytyy toimintaa ja tekemistä jokaiselle.

Seurakunta tänään

Kokkolan Helluntaiseurakunta lukeutuu helluntaiherätykseen, johon Suomessa kuuluu 230 suomenkielistä ja 33 ruotsinkielistä paikallisseurakuntaa. Yhteensä maassamme on noin 46.000 paikallisseurakuntiin kuuluvaa helluntaiuskovaa. Maailmanlaajuisesti helluntaiherätys on suurin protestanttinen liike.

Kokkolan Helluntaiseurakuntaan kuuluu tällä hetkellä noin 430 jäsentä. Seurakunnassa on vireä ja monipuolinen toiminta, joka koskettaa eri ikäryhmiä lapsista senioreihin. Pyhäkoulutyö, lapsityö, Update jr. varhaisnuorisotyö sekä nuorten Update- illat ovat seurakuntamme viikoittaisia toimintoja. Lapsiperheille suunnattu Perheraamis ja seniori-ikäisten lähetyspiiri sekä Raamattu- ja keskustelupiiri Koivuhaassa antavat oivan mahdollisuuden kokea yhteyttä eri elämäntilanteissa oleville.

Seurakunnan pastoreina toimivat Timo Syrjälä ja Kaj Kiviniemi (nuorisopastori). Seurakunnan johtoryhmänä toimii vanhimmisto. Heidän tukenaan toimivat diakonit (vapaaehtoistyö) sekä lukuisa joukko seurakuntalaisia eri työmuotojen vastuunkantajina. Lähetystyössä toimii Jaana Forsström (Aasia). Seurakunnan tiedottamisesta vastaa evankelista Reijo Ruotsalainen.

Seurakuntamme jumalanpalvelukset ja rukoustilaisuudet järjestetään rukoushuoneessamme (Hakalahdenkatu 88) ja ne ovat kaikille avoimia. Tarkempia tietoja niistä löydät kohdasta ”Tapahtumat”. Tietoa tilaisuuksistamme saat myös ilmoituksistamme paikallisessa Kokkola- lehdessä.

Kokkolan Helluntaiseurakunta ylläpitää Lähetystoria (Pitkänsillankatu 10). Sen tuotosta ohjataan varoja seurakuntamme kannattamiin lähetystyökohteisiin ja myös muihin kohteisiin eri puolille maailmaa Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida Internationalin kautta.

Vuonna 2002 helluntaiherätyksen keskuudessa perustettiin uskonnollinen yhdyskunta, jonka nimeksi tuli ”Suomen Helluntaikirkko”. Helmikuussa 2008 päätettiin seurakunnassamme perustaa Suomen Helluntaikirkkoon kuuluva yhdyskuntaseurakunta. Näin seurakuntalaiset saivat halutessaan mahdollisuuden liittyä Suomen Helluntaikirkkoon, vaikka Kokkolan Helluntaiseurakunta jatkaakin edelleen toimintaansa yhdistysmuotoisena. Tämä merkitsee sitä, että seurakunnan jäsenistö kuuluu Kokkolan Helluntailähetys ry:hyn, joka edelleenkin edustaa seurakuntaa juridisesti. Osa jäsenistöstä on lisäksi Suomen Helluntaikirkon jäseniä.

Lisää tietoja Suomen Helluntaikirkosta löytyy täältä.

Seurakunnan historia

Kokkolan Helluntaiseurakunta on toiminut paikkakunnalla vuodesta 1932 lähtien. Kyseisenä vuonna Rafael Öhbergin johdolla perustettu seurakunta hankki omistukseensa nykyisen rukoushuoneen paikalla olleen kiinteistön ja säännöllinen kokoustoiminta sai alkunsa. Aluksi seurakuntaan liittyi 10 henkeä ja kahden vuoden kuluttua sen jäsenmäärä oli jo 111.

Kokkolan Helluntaiseurakuntaan kuuluu tällä hetkellä n. 430 jäsentä. Hakalahdenkadun ja Vaatturinkadun kulmassa sijaitseva nykyinen rukoushuone on valmistunut v.1980 ja sen on suunnitellut Veijo Meriläinen.

Seurakunnan saarnaajina ja pastoreina 70- luvulta lähtien ovat toimineet: Taisto Törni, Jussi Jokisaari, Paavo Juvonen, Hannu Nuutinen, Kari Juvonen, Veikko Kokkonen ja lisäksi nuorisotyöntekijöinä Heimo Enbuska ja Pertti Salmèn. Tällä hetkellä seurakunnan pastoreina toimivat Timo Syrjälä (srk-pastori) ja Kaj Kiviniemi (nuorisopastori).

Kokkolan Helluntaiseurakunta on toteuttanut Raamatun sanaa evankeliumin eteenpäin viemisestä kotikaupungissaan ja aina maailman ääriin asti. Markuksen evankeliumin lähetyskäskyn mukaan; Ja hän (Jeesus) sanoi heille: ”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen” (Mark.16:15).

Aina 1950- luvulta seurakunta on panostanut lähetys- ja kehitysaputyöhön, ja sen keskuudesta on löytynyt henkilöitä, joita on voitu lähettää eri puolille maailmaa. Pisimmän työrupeaman, yli 25 vuotta, ovat tehneet Helmi ja Reino Huotari Taiwanilla. Erilaisissa kehitysaputehtävissä ovat toimineet: Leila Latvasalo, Liisa Kotisaari, Seppo ja Kirsti Kaislaranta (kaikki Keniassa) sekä Ari ja Hanna Koski-Vähälä (Bosnia-Hertsegovina). Seurakunnan lähetystyössä pitkän jakson ovat toimineet Leena ja Pertti Salmèn Espanjassa. Tällä hetkellä seurakunnan lähetystyöntekijänä on Jaana Forsström, joka työskentelee Aasiassa.