Eläkeläiset ilman rajoja

Otsikon idea liitetään yleensä lääkäreihin, jotka tekevät pyyteetöntä työtä hädänalaisten keskuudessa eri maailman kolkilla. Olen viime vuosina oppinut tunnistamaan saman palon ja halun auttaa hädänalaisia myös meidän eläkeläisten keskuudessa. Sama palo saa Leenan ja minut jatkamaan työtä lähetyskentällä.

Pertti ja Leena Samèn
jäsen

Alex on 72 v. puolalaissyntyinen Sveitsissä asuva raamattuseuran johtaja. Aloitimme yhteistyön hänen kanssaan noin 16 vuotta sitten viemällä raamattuja Algeriaan. Työ laajeni Marokkoon ja tietenkin koko Espanjaan. Maistiaisia yhteistyöstä sai Kokkolaan saapuneet Burman-pakolaisetkin aikoinaan. 

Nyt olemme eläkkeellä, Alex ja minä. Edelleen olemme viikoittain yhteydessä erilaisten projektien kautta. Parin viime vuoden aikana olen saanut olla mukana avaamassa raamattutyötä Venezuelaan ja Hondurasiin. 

Venezuela, joka voisi olla maanosansa rikkain valtio öljyn ja muiden luonnon rikkauksien kautta, onkin tällä hetkellä johdon ahneuden ja korruption takia lähes konkurssissa. Venezuelalainen ystäväni ja kollegani Luis on linkki tuohon maahan ja sen raamattutyöhön. Tähän mennessä olemme toimittaneet hänelle 30 000 raamattua ilmaiseksi ja ensi vuoden alussa lähtee toinen saman kokoinen lasti (kaupassa myytävän raamatun hinta vastaa tavallisen ihmisen kuukausipalkkaa). Pari viikkoa sitten ostimme hänelle kuorma-auton työtä varten. Auto on n. 40 vuotta vanha ”amerikan foordi” mutta toimii ja Luis on onnellinen isoisä saadessaan palvella viidakkoseurakuntien pastoreita.  

Edellä vain pieni väläys yhdestä työmme osa-alueesta. Olemme kiitollisia Jumalalle, joka on ollut uskollinen ja edelleen on. 

Leena&Pertti Espanjasta