Seurakunta tänään

Kokkolan Helluntaiseurakunta lukeutuu helluntaiherätykseen, johon Suomessa kuuluu 230 suomenkielistä ja 33 ruotsinkielistä paikallisseurakuntaa. Yhteensä maassamme on noin 46.000 paikallisseurakuntiin kuuluvaa helluntaiuskovaa. Maailmanlaajuisesti helluntaiherätys on suurin protestanttinen liike.

Kokkolan Helluntaiseurakuntaan kuuluu tällä hetkellä noin 430 jäsentä. Seurakunnassa on vireä ja monipuolinen toiminta, joka koskettaa eri ikäryhmiä lapsista senioreihin. Pyhäkoulutyö, lapsi- ja varhaisnuorisotyö (lapsikuorot, Koivuhaan askartelu- ja kokkikerho, Update jr.) sekä nuorten Update- illat ovat seurakuntamme viikoittaisia toimintoja. Lapsiperheille suunnattu Perheraamis ja seniori-ikäisten päiväpiiri sekä keskustelupiiri Koivuhaassa antavat oivan mahdollisuuden kokea yhteyttä eri elämäntilanteissa oleville.

Seurakunnan pastoreina toimivat Timo Syrjälä ja Rami Kaakinen (lapsi- ja nuorisotyö). Seurakunnan johtoryhmänä toimii vanhimmisto. Heidän tukenaan toimivat diakonit (vapaaehtoistyö) sekä lukuisa joukko seurakuntalaisia eri työmuotojen vastuunkantajina. Lähetystyössä toimivat Jaana Forsström (Aasia), Leena ja Pertti Salmèn (Espanja). Seurakunnan tiedottamisesta vastaa nettievankelista Reijo Ruotsalainen.

Seurakuntamme jumalanpalvelukset ja rukoustilaisuudet järjestetään rukoushuoneessamme (Hakalahdenkatu 88) ja ne ovat kaikille avoimia. Tarkempia tietoja niistä löydät kohdasta "Tilaisuudet". Tietoa tilaisuuksistamme saat myös ilmoituksistamme paikallisessa Kokkola- lehdessä.

Kokkolan Helluntaiseurakunta ylläpitää Lähetystoria (Pitkänsillankatu 12). Sen tuotosta ohjataan varoja lähetys- ja kehitysyhteistyöhön seurakuntamme kannattamiin työkohteisiin ja myös muihin kohteisiin eri puolille maailmaa Suomen helluntaiseurakuntien lähetysjärjestön Fida Internationalin kautta.

Vuonna 2002 helluntaiherätyksen keskuudessa perustettiin uskonnollinen yhdyskunta, jonka nimeksi tuli "Suomen Helluntaikirkko". Helmikuussa 2008 päätettiin seurakunnassamme perustaa Suomen Helluntaikirkkoon kuuluva yhdyskuntaseurakunta. Näin seurakuntalaiset saivat halutessaan mahdollisuuden liittyä Suomen Helluntaikirkkoon, vaikka Kokkolan Helluntaiseurakunta jatkaakin edelleen toimintaansa yhdistysmuotoisena. Tämä merkitsee sitä, että seurakunnan jäsenistö kuuluu Kokkolan Helluntailähetys ry:hyn, joka edelleenkin edustaa seurakuntaa juridisesti. Osa jäsenistöstä on lisäksi Suomen Helluntaikirkon jäseniä.

Lisää tietoja Suomen Helluntaikirkosta täältä.