Seurakunnan historia

Kokkolan Helluntaiseurakunta on toiminut paikkakunnalla vuodesta 1932 lähtien. Kyseisenä vuonna Rafael Öhbergin johdolla perustettu seurakunta hankki omistukseensa nykyisen rukoushuoneen paikalla olleen kiinteistön ja säännöllinen kokoustoiminta sai alkunsa. Aluksi seurakuntaan liittyi 10 henkeä ja kahden vuoden kuluttua siinä oli jo 111 henkeä.

Kokkolan Helluntaiseurakuntaan kuuluu tällä hetkellä n. 450 jäsentä. Hakalahdenkadun ja Vaatturinkadun kulmassa sijaitseva nykyinen rukoushuone on valmistunut v.1980 ja sen on suunnitellut Veijo Merilä.

Seurakunnan johtavina pastoreina 70- luvulta lähtien ovat olleet: Taisto Törni, Jussi Jokisaari, Paavo Juvonen, Heimo Enbuska, Hannu Nuutinen, Kari Juvonen, Pertti Salmen, Veikko Kokkonen ja nykyisin Timo Syrjälä.

Kokkolan Helluntaiseurakunta on toteuttanut Raamatun sanaa evankeliumin eteenpäin viemisestä aina maailman ääriin asti. Markuksen evankeliumin mukaan (Mark. 16:15) Ja hän (Jeesus) sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen."

Aina 1950- luvulta seurakunta on panostanut lähetys- ja kehitysaputyöhön, ja sen keskuudesta on löytynyt henkilöitä, joita on voitu lähettää eri puolille maailmaa. Pisimmän työrupeaman, yli 25 vuotta, ovat tehneet Helmi ja Reino Huotari Taiwanilla. Leila Latvasalo ja Liisa Kotisaari ovat molemmat työskennelleet Keniassa useita vuosia sairaanhoitajana ja opetustyössä. Tällä hetkellä seurakunnan lähetystyöntekijöinä ovat Leena ja Pertti Salmèn Espanjassa, sekä Jaana Forsström joka työskentelee Thaimaassa (nyt kotimaan jaksolla Suomessa).

Kokkolan Helluntaiseurakunnan ylläpitämän Lähetystorin (Pitkänsillankatu 12) tuotoista ohjataan varoja lähetys- ja kehitysaputyöhön seurakunnan kannattamiin työkohteisiin ja myös muihin kohteisiin eri puolille maailmaa Helluntaiherätyksen Lähetysjärjestön Fidan kautta.