Roosan kuulumisia

Roosa Myllymäki on juuri ohittanut täysiikäisyyden rajan. Hän on reipas ja toiminnallinen nuori nainen. Roosa kertoo olevansa onnekas, kun on saanut syntyä uskovaiseen kotiin. Muutenkin nuori nainen on kiitollinen elämästään. Kaikki elämän tärkeät asiat ovat kunnossa.

Roosa luettelee asioita, jotka tekevät hänen elämästään mielekkään. - Olen päässyt opiskelemaan toivomalleni
alalle. Olen ammattilukiossa, siellä opiskelen yhtä aikaa ylioppilaaksi ja merkonomiksi. Myös se, että pääsin töihin opettelemaan asiakaspalvelua, ennen valmistumista on mahtava asia, Roosa sanoo.

Opiskelu on mukavaa ja nuori nainen viihtyy hyvin koulukavereidensa seurassa. Hän kertoo olevansa luokkansa puheliaimpia tyttöjä. - Perheeseeni kuuluu äiti, isä, pikkuveli Reemi sekä pikkusisko Josefiina. Olen saanut kasvaa seurakuntani keskellä jo aivan pienestä pitäen. Pyhäkoulu kuului pienenä sunnuntain kuvioihin luonnollisena asiana. Kun olin kasvanut tuon iän ohi, tuntui tylsältä olla vanhempien kanssa kokouksissa mukana, mutta nyt ajattelen sen olleen hyvä juttu, kertoo Roosa. Hän on pannut merkille vanhempien seurakuntalaisten rukoukset puolestaan ja haluaa kiittää niistä näin lehden välityksellä.

Uskon löytämisen vaiheista nuori nainen kertoo, ettei hän oikein muista milloin on tullut uskoon. - Jossain vaiheessa on päätös kuitenkin tapahtunut, koska olen nyt uskossa. Ollessani 7-8 -vuotias täytyin Pyhällä Hengellä Larsmon lähetyskodilla jollakin kesäleirillä, Roosa sanoo.

Seurakunnan kaveriporukassa hän kertoo usein olevansa nuorin. Hän onkin iloinnut ystävältään saamasta Raamatun jakeesta, joka on kovasti rohkaissut tyttöä. Jakeessa on ajatus, älköön kukaan katsoko nuoruuttasi ylen. Näin kirjoitti Paavali nuorelle Timoteukselle. Nuoret kokoontuvat usein yhteen jonkun kotiin tai he istuvat kahvilassa. Myös poikakaverin kanssa tulee oltua aika paljon.

Nuortentiimissä Roosa on mukana seurakunnan nuortentiimissä. Sen jäsenet pyrkivät järjestämään kaikille nuorille sopivaa toimintaa. - Olisi tärkeää, että kaikille löytyy sopiva tehtävä, mikä kiinnostaisi ja tuntuisi omalta, kertoo Roosa.

Roosa on löytänyt mielenkiintoisen tehtävän, hän on kerran kuukaudessa miksaustehtävissä. Roosa kertoo sen olevan sopivan haasteellinen tehtävä, mutta koulutus siihen on ollut tosi hyvä.

Kysymyksiä Roosalle Mikä on tärkeintä elämässä? - Tärkeää on tehdä Jumalan tahto. Toiseksi haluaisin osata poimia ne tärkeät asiat elämästä. Mitä unelmia sinulla on? - Ekaksi toivon pysyväni aina uskossa. Lisäksi odotan valmistuvani ammattiin jossa viihdyn. Toiveeni on myös saada työpaikka jonne menee mielellään.

Tarja Huhtala