AKTIOMATKALLA

Jaana Forsström | 21.7.2017 10.56

Yli 700 kilometriä. Noin 12 tuntia.Yksi maailman laajimmista rautatieverkoista on miljoonien asiakkaiden kulkuväline päivittäin. Junavaunujen tasot vaihtelevat ja näin matkasta muodostuu jo itsessään värikäs elämys– myös opiskelijoille. Junamatka johtaa aktiolaiset arabianmeren rannikolla sijaitsevaan osavaltioon. Kieli muuttuu ja osittain myös kulttuuri –yhteisestä synnyinmaasta huolimatta! Osavaltion asukasluku on huikeat 64 miljoonaa. Joosua-projektin mukaan sieltä löytyy 628 saavuttamatonta kansanryhmää. Nämä ovat yhteisöjä, joiden parista ei löydy elävän seurakunnan läsnäoloa. Osavaltion sisälle kätkeytyy useita kaupunkeja. Raamattukoulun johtajan ohjaama aktioryhmä viettää vajaan viikon kaupungissa, jonka asukasluku on yli 200 000. Tämän kaupungin keskellä on paikallinen – noin 300 hengen –Helluntaiseurakunta. Heidän yhteydessään raamattukoululaiset saavat laittaa oppimansa tiedon ja taidon käytäntöön. Heinäkuun aktio on ollut odotettu. Lukuvuoden loppuun sijoittuvaan matkaan päättyy myös kolmen opiskelijan opinnot.

OPISKELUN PÄÄTTYESSÄ

Christine aloitti teologian opinnot syksyllä 2014. Tänä vuonna hän valmistuu raamattu- ja seurakuntatyön linjalta. Kolmen vuoden opinnoista Christine toteaa seuraavaa, – GLTC raamattukoulu oli minulle unelmien täyttymys, sillä se on tarjonnut opintopolun työssä käyville aikuisille. Opiskelu on innostanut minua Raamatun tutkimiseen. Ryhmämme koostuu myös eri seurakuntien uskovista. On ollut hieno kokemus kasvaa yhdessä ja näin tukea Jumalan valtakunnan työtä kaupungissamme, kertoo Christine.

Nuori nainen on toiminut jo vuosia World Vision järjestössä, joka toimii maassa kristillisestä arvopohjasta käsin. Järjestö pyrkii luomaan kestävän muutoksen köyhien lasten, heidän perheiden ja yhteisöjen keskuuteen – uskonnosta, etnisestä taustasta tai sukupuolesta riippumatta. Vuosi sitten Christine meni naimisiin. Nuori aviopari palvelee samassa järjestössä köyhistä köyhimpien parissa. Saakoon Jumalan siunaus ja johdatus olla heidän yllään!

-Jaana

Jaana on vuosilomalla Suomessa