Opetuslapset

Pertti Salmen | 23.10.2016 10.13

Kaksitoista apostolia saivat ”menkää kaikkeen maailmaan” tehtävän itseltään Jeesukselta. Meistä katsoen näyttää, että heidän täytyi ajatella olevansa mahdottoman tehtävän edessä, mutta oliko kuitenkaan niin? Mitkä tekijät vaikuttivat menestykseen, jonka he saavuttivat jo omana aikanaan?

Apostolit olivat juutalaisia. Juutalaisillahan oli jo tuhansien vuosien ”kokemus”; Jumalan valtakunnasta, Jumalan lapseudesta, asemasta Jumalan valittuna kansana ja jumalanpalveluksista (Rm 9:4). Heillä oli myös vahva tietoisuus tulevasta Messiaasta; kaikki Vanhan testamentin juhlat kertoivat siitä, uhrit kuvasivat Messiaan merkitystä, ja myös profeetat olivat välittäneet tiedon Messiaan tulosta.

Juutalaisten ”Jumalakokemus” oli siis tietoa, elämäntapaa, juhlia.. eli koko elämä. Ja tähän opetuslapsilla jo olevaan pohjatietoon Pyhä Henki laski voiman. He olivat tavallaan raamattukoulun käyneitä jo ennen kuin tulivat uskoon.  Tiedon pohjalta ja Pyhän Hengen voiman avulla he olivat valmiit laittamaan koko elämänsä peliin viedäkseen sanomaa Jumalan valtakunnasta oman aikansa ihmisille. Heidän sanomansa sai myös vastakaikua, koska Pyhässä Hengessä julistetussa Jumalan Sanassa on voima.

Opetuslapset tänään

Tänä päivänä joka yhdeksäs ihminen maanpäällä on uudestisyntynyt Jeesukseen uskova. Opetuslasten joukko on siis mittava. Tiedon välittäminen ja siten ihmisten tavoittaminen evankeliumin piiriin on tullut aina vain helpommaksi. On perusteltua odottaa ennen näkemätöntä sadonkorjuuta, ainakin välineet ovat olemassa. Mutta meidän on tärkeää miettiä, mikä on ydintä Jumalan valtakunnan työssä, ettei tästä tulisi vain ”välineurheilua”. Alkuseurakunnan ihmisille evankeliumi oli sanoma, joka julistettiin voimassa. Ihmeet ja merkit, sairaiden parantumiset, riivaajien ulosajamiset tukivat itse sanomaa. Sanomaa joka oli ja on; Jeesus on tullut pelastamaan jokaisen ihmisen kuolemasta elämään.

Tunnemmeko me tämän päivän uskovat tuon sanoman ja voiman. Osaammeko ja uskallammeko tuoda esiin sanoman ristiinnaulitusta ja ylösnousseesta Kristuksesta lähimmäisillemme, jotka kärsivät saatanan kiusaamana, jotka sairastavat ja jotka haluaisivat päästä vapauteen, jonka Kristus vaikuttaa.

Kouluttaudu

Meillä on ollut etuoikeus olla järjestämässä vuosien aikana monenlaisia opetuslapseuttavia koulutuksia. Jumalan Sanan kautta opitaan, mikä on tehtävän anto ja miten se suoritetaan. Onnistunut koulutus sytyttää ihmisen heräämään vastuuseen, mutta se antaa myös työkaluja miten tehtävä suoritetaan. Kun innostutaan lukemaan ja oppimaan lisää Raamattua ja laittamaan sen käytäntöön, kurssit ovat saavuttaneet tavoitteensa.

Tässä haluamme edelleen olla mukana, niin Suomessa kuin rajojemme ulkopuolella.

Siunattua syksyä.

Rukousaiheita Espanjassa; Kairos kurssit, lähetyskoulutus seurakunnissa, vastasyntyneet seurakunnat, juutalaistyön näky.

Leena & Pertti

Aiheet: Evankeliointi