Hyvää kesää!

Pertti Salmen | 20.7.2016 7.59

Saatamme kysyä, mistä koostuu hyvä kesä? Kaikki suomalaiset toivovat aurinkoisia päiviä, se lienee selvä, mutta mitä muuta?

Meille Leenan kanssa kesä on jo 20 vuoden ajan merkinnyt maiseman vaihtoa Espanjasta Suomeen, eikä niin kuin ymmärrätte kyse ole vuoden lämpimimmästä ajasta minulle ja Leenalle. Usein päinvastoin. Mistä siis koostuu meidän kesämme?

Larsmo

Larsmo on olennainen osa kesäämme. Ei ole tainnut olla ainuttakaan kesää, ettemmekö olisi olleet mukana Larsmon tapahtumissa. Opetuslapseuskoulut, Kairos-kurssit, Juutalaistyön seminaarit, Jumalan kohtaamisen viikonloput tulevat ensimmäisenä mieleen. Kiitollisuus valtaa mielemme, kun ajattelemme sitä suurta määrää ihmisiä, joiden kanssa olemme saaneet työskennellä tai joita olemme saaneet olla varustamassa Jumalan sanalla ja joita Pyhä Henki on koskettanut noiden tapahtumien välityksellä.

Tänä vuonna emme ole järjestämässä mitään edellisenkaltaista Larsmossa. Palaamme elokuuksi takaisin Espanjaan siellä vastuullamme olevan PEM- lähetyskurssin takia.  Saimme onneksi pieniä maistiaisia Larsmossa tämän viikon alussa, kun siellä oli burmalaisten nuorten leiri. Se toteutettiin viime vuonna Vaasan lähellä ja saimme silloin olla siellä mukana. Tänä vuonna Larsmossa. Avajaisissa istuessamme koin kiitollisuutta Isää kohtaan, että saan olla osa näiden ihmisten menestymistä tässä maassa. Miten niin menestymistä? Aina saadessamme olla varustamassa ihmisiä Jumalan sanalla olemme vaikuttamassa heidän menestymiseen. Sydämellämme on pakolaisten kotouttaminen ja ennen kaikkea kotouttaminen seurakuntaan. Niin Suomessa kuin Espanjassa. Kun Jumala siirsi juutalaiset pakkosiirtolaisuuteen Babyloniaan, hän varusti heitä Jeremian kautta viestillä; ”Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne.” (Jer 29:7) Meidän ”natiivien” tulee tehdä kaikkemme edesauttaaksemme tämän toteutumista. Puhuimme tästä myös burmalaisten nuorten leirillä. Halusimme rohkaista heitä sillä, että olipa syy mikä tahansa heidän ”pakkosiirtolaisuuteen”, Jumala haluaa ja voi käyttää heitä täällä tämän kaupungin parhaaksi.

Konffa

Toinen kesän kohokohta on meille Keuruun konferenssi ja työ Lähetysteltassa. Kun neljän päivän aikana useita tunteja päivässä saa olla haastamassa ihmisiä rukoilemaan lähetystyön puolesta tai lähtemään mukaan tavalla tai toisella maailmanlaajuiseen työhön, kokee olevansa etuoikeutettu. Missä muualla voisimme saada kontaktin niihin satoihin ihmisiin, joita ehdimme jututtaa noiden päivien aikaan. Siellä lähetysteltassa se meidänkin kutsumme tuli aikoinaan kohti ja tietoisuuteen. Seurakuntamme rakastettu Elsa mummo esitteli Maailman Ääret lehteä ja siinä samalla mainitsi jotain joka sytytti! Samansuuntaisia kohtaamisia saamme olla kokemassa joka vuosi.

Hyvä kesää sinulle miten ikinä sitä vietätkään. Toivottavasti tapaamme ja rohkaistumme toinen toisemme uskosta Jeesukseen.

Pertti & Leena

Aiheet: Henkilöt